20 Ekim 2015 Salı

Eşcinsel penguenler heteroseksüel çiftin yumurtalarını çalmışmış...

"Aşkım koş koş kaptık yumurtaları!"

"Çin’de, Harbin Polar Land ’de bulunan bir çift eşcinsel penguen, heteroseksüel bir çiftten yumurtalarını çaldı ve kuluçkaya yattı." diye bir haber duyduk. Bakıcıları, bu penguenleri diğerlerinden ayırdıktan sonra şöyle demiş: “Maalesef onları ayırmak zorunda kaldık. Ama bu bir ayrımcılık değil, kuluçka zamanında diğer çiftlerin rahatsız olmaması için bunu yaptık”.

Şimdi öncelikle hangi penguenin eşcinsel hangisinin ise heteroseksüel olduğunu nereden bildiniz? Özellikle 200 yıldan beri insan türünün başına bela ettiğiniz bu sabit cinselliklere, arzulara, kimliklere doyamadınız da şimdi de sıra insan olmayan hayvanlara mı geldi yahu? "Arzu dediğin akışkan, bunun üzerinden kurulan kimlikler imkansız" diye diye dilimizde tüy bitti.  Hadi heteroseksist düşünce biçiminizle penguenleri işaretlediniz diyelim, yahu bu ne sizde ayırdımcılık filan :) Bir çocuk illa "kutsal, heteroseksüel çekirdek aile"de mi büyüyecek? O yavru penguenin bakımını farklı farklı penguenler üstlenemez mi yani? Bu da işte bir başka insan hastalığı, adına da "ailecilik" deriz.

Peki ya bu süper hassas adil aileciliğinizle bu iki pengueni ayırmak yoluyla cezalandırmanıza ne demeli?! Onları yaşam alanlarından ayırmanın, diğer penguenlerden tecrit etmenin onlar için ne demek olduğu konusunda hiçbir fikriniz var mı? Ah pardon tabi söz konusu heteroseksüel çiftleri korumaktı, ayrıca onlar "zaten hayvan" unutuvermişiz!

Bir de çoğu kaynak haberi verirken penguenlerin "babalık duygusu"nu tatmak için yumurtayı "çaldıklarını" buyurdu. Dile bakın dile! Meseleyi nasıl da kriminalize ediyor. Zaten sürekli "tehlike" "vahşilik" "bilinmezlik" söylemleriyle anılan doğanın ve hayvanların "suçlu"ya dönüşüvermesi ne kolay değil mi? Ama öyle demeyin, n'apsınlar babalık duygusu işte! Aynı insanlar gibi hayvanların da içinden geliyor bu "babalık-annelik" hisleri değil mi?! Çarkını döndürmek için kendini insan-hayvan arasında duygudaşlık kurmaktan men eden eril karnist-türcü düzen, toplumsal rol ve pratikleri doğallaştırmak için nasıl da doğayı işe sürüyor, üstelik onu da (yanlış)temsil ederek. Bu haberde bütün bu katmanlar üst üste binmiş, bunları tartışalım dedik, bi el attık...

demet & ezgi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder